کاربرد هاي گيلسونايت قیر طبیعی بیتومین
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 22364
نویسنده : سیروس زرگوش

 

 

این ماده با ارزش در بیش از 160 نوع، تولیدات مختلف بصورت مستقیم و غیر مستقیم (additive & modifier) کاربرد دارد.

بيتومين در صنايع عايق كاري، واكس سازي، قند، فولاد و الكترونيك داراي كاربرد است. بيشترين مصرف آن در ايران در صنايع كك‌سازي است. بيتومين را با زغال سنگهايي كه خاصيت كك شوندگي در آنها ضعيف است مخلوط كرده و از آن كك تهيه مي‌كنند. كك بدست آمده غالباً در صنايع قند به كار برده مي‌شود. در صنايع الكترونيك به عنوان عايق در كيتهاي الكترونيكي كاربرد دارد. همچنين از انواع بدون سولفور آن يا پس از سولفورزدايي نوعي كك بنام كك سوزنيNeedle cake تهيه مي‌شود كه مصرف فراواني در كوره هاي ذوب قوس الكتريك دارد. متأسفانه هنوز در ايران چنين الكترودهايي كه داراي ارزش افزوده بالا و مصرف داخلي زيادي است توليد نمي‌شود

  کاربرد گيلسونايت قیر طبیعی در صنعت رنگ سازی

گيلسونايت
در صنعت رنگ سازي براي سال هاي متمادي استفاده شده است. اين ماده در رنگ هايي که بيتومين، پايه رنگ را تشکيل مي دهد، به کار مي رود. مقدار نيتروژن بالاي گيلسونيت چسبندگي و پايداري در مقابل نور ماوراء بنفش

را افزايش مي دهد.

بيتومينpen 100-80

%25

گيلسونايت

%25

کانيهاي ديگر

%50

 

 

اين محصول بیشتر در پوشش سطوح خارجي، همچنین برای ایجاد مقاومت سطوح در برابر اسيد، پوشش شاسي اتومبیل، پوشش سازه های فلزي مورد استفاده قرار مي گيرد.

1.2  کاربرد گيلسونايت در حفاري و سيمان چاه هاي نفت

گيلسونايت در سيالات حفاري براي سيماني کردن چاههاي نفت به کار مي رود. اين ماده معدني يک ترکيب بي نظير و تثبيت شده از عيار هاي گيلسونايت براي تامين عمل بهينه  و مناسب در گل حفاري جهت تثبيت شيل (دیواره های چاههای نفت)استفاده مي شود.

1.3  استفاده از گيلسونايت در توليدات شيميايي

 گيلسونايت براي سال هاي متمادي است که به طور موفقيت آميز براي توليد درز گير و چسب استفاده مي شود. با تکنولوژي توليدات جديد و کنترل کيفيت منحصر به فرد طبيعي این محصول مي توان به عنوان جانشين رزين سينتيکي در فراکسيون مواد خام مورد توجه قرار گيرد. استفاده موثر اين رزين طبيعي در کاربرد هاي اجرايي با کيفيت بالاي گيلسونايت سازگار است.

1.4  استفاده از گيلسونايت در ساخت ملات قیری

ساخت ماستيک با گيلسونايت می تواند به عنوان يک جانشين  مطلوب براي Mid Block، پنتالين اچ، End Block، رزينLx 509  در فرمولاسيون با کراتون    D 1101 به طور رضايت بخش جانشين براي رزين  Mid   Block  و يک جانشين مناسب  براي هر دو رزين است.

1.5  استفاده از گيلسونايت در صنایع ریخته گری

  گيلسونايت به عنوان يک افزودني کربناته در ماسه هاي ريخته گيري استفاده مي شود که باعث ايجاد صفحات هموارتر بر روي قالب هاي آهن خاکستري مي گردد. گيلسونايت همراه Sea coal  مخلوط گرديده و به عنوان يک چسب ويژه براي ماسه هاي ريخته گري استفاده مي شود، که باعث کاهش عيب های پايان عمليات ريخته گري، مي گردد، همچنين آزاد سازي قالب را بهبود مي بخشد.

کاربرد گیلسونایت

1.6   استفاده از گيلسونايت در آسفالت و روسازي راهها

 گيلسونايت به عنوان يک عامل براي افزايش کارايي و بازدهي، در مخلوط آسفالت به کار مي رود. آسفالت آميخته شده با گيلسونايت عيار بالا، بدون نياز به ديگر مواد اصلاح کننده که به صورت پودر به آسفالت اضافه مي شوند به صورت کاملا يک پارچه در مي آيد. گيلسونايت به صورت کلي يا جزئي و يا به عنوان مکمل از نظر ارزش و قيمت مي تواند جايگزين پليمرهاي «SBS» در اصلاح کننده هاي آسفالت شود. آسفالت هاي اصلاح شده با گيلسونايت، پايداري بالاتر، تغيير شکل کمتر، توانايي در برابر درجه حرارت کمتر و مقاومت بيشتر در برابر آب، نسبت به آسفالت هاي مخلوط نشده با گيلسونايت را دارند. گيلسونايت به عنوان يک عامل نگهدارنده در مخلوط هاي داغ رو سازي استفاده مي شود. مخاوط هاي اصلاح شده پايداري روسازي را افزايش مي دهد، در واقع وظيفه اصلي گيلسونايت در اين کاربرد بهبود پايداري روسازي و مقاومت آنها در برابر تغيير شکل است، که توانايي تحمل بار را افزايش مي دهد و در نواحي که تحت فشار و تنش بالا هستند مورد استفاده قرار مي گيرند. بيش از 10% از آسفالت پوششي جاده ها در ايالات متحده آمريکا که مورد بررسي قرار گرفته، سطح هاي تحت فشار بالا هستند  و اصلاح کننده هايي مانند گيلسونايت در حدود چند درصد از اين جاده ها مورد استفاده قرار گرفته است هر چند که مواد رقابت کننده در اين کاربرد براي گيلسونايت آسفالت سخت، آسفالت دميده شده، لاستيک ها، پليمرها، کربن سياه و فيبر ها هستند. حدود 35 نوع جايگزين متفاوت براي گيلسونايت وجود دارد، ولي به خاطر اينکه نسبت  گيلسونايت کمتر از آنهاست، مورد استفاده بهتري دارد. به عبارت ديگر مزاياي گيلسونايت از هزينه آن بيشتر است.

کارهای عمرانی: راه ها ، فرودگاهها ، زمین های ورزش ، بنیاد ساختمان ، عایق کاری ساختمان و....
>> به عنوان مثال در درزبندي معمولاً بين قطعات بتوني يك لايه قير مي ريزند تا  انبساط و انقباض آنها را كنترل كند و صدمه اي وارد نشود.
           
           
           
زمینه های هیدرولیکی : کانالها ، پلها ، مخازن آب ، سد و .....
           
           
           
مصارف صنعتی: پوشش محافظ فلزات ، رنگ آمیزی ، درزبندی ، باطری سازی ، تایر سازی ، کفاشی ، پوشش لوله گاز زیر زمینی و ....
>> به عنوان مثال در پوشش زير بدنه اتومبيل و جلوگيري ازاکسيد شدن قطعات استفادهمي شود.
           
           
           
کشاورزی: حفظ رطوبت ، زودرسی گیاه ، جلوگیری از سله و ایجاد جنگل های مصنوعی ، فرسایش خاک و شنهای روان و ....
           
           
           
الکتریکی : نوارهای آسفالتی ، پرکردن اتصالات الکتریکی ، پوشش سیمها ، عایق کاری و...



:: برچسب‌ها: قیر معدنی , گیلسونایت , قیر طبیعی , بیتومین , عایق کاری , واکس , قند , فولاد , کک , رنگ , گیلسونیت , نفت , رزین , قیری , ریخته گری , آسفالت , پلیمر , فیبرها ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید

/weblog/file/img/m.jpg
علیرضا در تاریخ : 1393/3/12/bitumen - - گفته است :
باسلام و وقت بخیر

جناب آقای زرگوش سوالی داشتم در خصوص اینکه چطور این محصول (گیلسونایت) که وقتی از معدن استخراج میشود در بازار بصورت قیر نرم قابل عرضه است؟ این مساله برایم جای سوال دارد لطفا اگر ممکن است برایم توضیح بفرمایید ممنون میشوم.


پاسخ:دوست گرامی بیشتر معادن گیلسونایت به صورت کلوخه استخراج میگردد که بعد از فراوری به صورت قیر نرم دربازار قابل عرضه میباشد به عنوان مثال در بعضی از گریدهای قیر پالایشگاهی از گیلسونایت استفاده میگردد که روش استفاده از گیلسونایت را در مطالب سایت می توانی پیدا کنی .البته یاد آور میشوم معادنی اندک نیز یافت میشود که قیر طبیعی به صورت نرم ویا حتی روان وجود دارد که مطالب مرتبط با چگونگی تشکیل آنها را در مطالب سایت گذاشته ام که میتوانی استفاده کنی .با تشکر از نظر شما دوست عزیز


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: